dimecres, 2 de desembre del 2015




El Banc Mare Nostrum (antic Sa Nostra) pretén desallotjar aquest divendres el Jardí d'Epicur, l'únic espai alliberat que queda a Ciutat. El lloc, que fa tres anys era un solar abandonat ple d'escombraries, avui és ple de vida i color.

A més d'un hort i un jardí dels quals han tingut cura la gent del barri, aquest lloc és un punt de trobada on s'organitzen xerrades, tallers, concerts i altres activitats gratuïtes fruit de l'esforç de persones voluntàries i veïnes. Considerem que aquest espai és un bé de totes les persones, una obra social on es comparteixen coneixements, oci i bons moments. A més de ser la zona verda més barata de Ciutat (ja que la cura d'aquesta la realitzen de forma autogestionada les voluntàries implicades), és un lloc que ens ensenya com funciona la naturalesa i on els nens i nenes aprenen que les verdures no neixen dins d'un plàstic que es recull al supermercat. 

Per aquí ha passat públic de totes les edats, i en ell s'han implicat diversos moviments socials. El jardí és un oasi enmig de l'asfalt i el gris ciment, una illa enmig del trànsit de cotxes i persones amb pressa. Una llavor, que porta l'esperança d'una ciutat diferent, on les ciutadanes i ciutadans es trobin per habitar l'espai, per compartir-ho i gaudir-ho en una societat que sigui regida per l'interès comú i no pels bancs. 

Perquè pot ser legal però no legítima, la forma en la qual aquests s'apropien de l'espai. Per això, fem una crida a totes les ciutadanes, perquè pressionin al BMN (Sa Nostra) perquè cedeixi el jardí com a obra social i no destrueixi vilment les il·lusions que les persones han conreat en aquest indret màgic els darrers anys. Demostrem que el recolçament mutu i la solidaritat són més forts que els doblers, trenquem amb aquesta absurda lògica de beneficis privats i pèrdues públiques. Construïm i defensem un món en comú!

1 comentari:

  1. Nice i hope you will have many post like this
    --------------
    i'm providing thay man hinh Xiaomi service, special thay man hinh Xiaomi mi4. Contact with me

    ResponElimina